Weet alles over CBG! (cannabigerol)


Weet alles over CBG! (cannabigerol)

CBG is een variant op de cannabinoïde CBD. Het is aanwezig in cannabis en hennep en is gedeeltelijk afgeleid van CBGA, dat de zure versie ervan vertegenwoordigt. CBG geniet een ongekend succes dankzij de vele eigenschappen en voordelen. Wat moeten we echt weten over cannabigerol? Alle antwoorden zijn hier te vinden!

Hoe het CBG werkt

Het is essentieel om te begrijpen hoe CBG werkt voordat de voordelen ervan worden besproken. Daarom moet eerst worden onderzocht hoe deze cannabinoïdes het immuunsysteem van degenen die ze gebruiken beïnvloeden. Zo moet worden opgemerkt dat GBC, net als andere vormen van cannabinoïdes, wordt verwerkt door het endocannabinoïde systeem van de consument. Aangezien de cannabinoïden echter verschillen van de ene categorie tot de andere, betekent dit dat ze allemaal verschillend worden behandeld. Zo is THC bijvoorbeeld een cannabinoïde die zich bindt aan de CB1-receptoren van het lichaam. CB1 receptoren zijn de receptoren die in de menselijke hersenen worden gevonden. Net zoals THC zich bindt aan CB1 receptoren in de hersenen, bindt CBG zich aan CB2 receptoren. Opgemerkt moet worden dat CB2-receptoren in vele delen van het lichaam worden aangetroffen. Het is dus mogelijk om ze niet alleen in de darm te vinden, maar ook in het zenuwstelsel en het bindweefsel.

Voordelen van CBG (cannabigerol)

Er zijn twijfels over de cannabinoïde CBG. Inderdaad, door zijn oorsprong denken sommige mensen ten onrechte dat de consumptie van CBG de gebruiker hoog kan maken, maar dit is niet het geval. De waarheid is dat CBG geen psychotrope effecten heeft. Het is dus absoluut niet mogelijk dat de gebruiker erdoor wordt bedwelmd of dat hij of zij high wordt. Aan de andere kant heeft het CBG veel voordelen dankzij de verschillende unieke eigenschappen.

CBG verlicht de pijn

Volgens de wetenschappelijke studies die zijn uitgevoerd op CBG, is het bewezen dat deze cannabinoïde de pijn van degenen die het consumeren vermindert. Met andere woorden, CBG werkt als een pijnstiller. Op basis van de verschillende uitgevoerde testen hebben wetenschappers geconcludeerd dat CBG alle soorten pijn kan verlichten, ongeacht de herkomst ervan. CBG is een nog krachtiger pijnstiller dan THC. Het is dus een echte zegen voor mensen die op elk moment van de dag last hebben van ernstige of lichte pijn.

CBG bestrijdt effectief glaucoom

Om tot deze conclusie te komen is een studie uitgevoerd bij katten. Het onderzoek bestond erin na te gaan of CBG de intraoculaire druk bij deze dieren kon verlagen. Tijdens de reeks uitgevoerde testen merkten de wetenschappers dat het CBG de intraoculaire druk met succes kan verminderen . Daarom geloven ze dat CBG effectief is in de strijd tegen glaucoom.

CBG behandelt ontstekingen

Ontstekingsdarmziekten of ontstekingsziekten in het algemeen treffen miljoenen mensen wereldwijd. Het is met het oog op de continue tevredenheid van deze mensen dat er onderzoek is gedaan naar CBG om te bepalen of het effectief is in het bestrijden van ontstekingen. Het onderzoek is uitgevoerd op muizen. Tijdens de testen werd opgemerkt dat CBG in staat is ommuizercolitis te verminderen ofte verzwakken. Zo kwamen de wetenschappers tot de conclusie dat CBG in staat is om ontstekingsziekten te behandelen.

CBG wordt gebruikt bij de behandeling van neurodegeneratieve ziekten

Door middel van laboratoriumtests is bewezen dat CBG kan helpen bij de behandeling van neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Huntington. Inderdaad, cannabigerol beschermt de proefpersonen tegen veel van de symptomen van deze ziekte. In feite wordt dankzij CBG opgemerkt dat het gen dat verantwoordelijk is voor de ziekte zichzelf normaliseert. Daarnaast verbetert CBG de neuropathische factor die afkomstig is van de hersenen. Het is daarom een interessant en krachtig wapen in de strijd tegen de ZvH.

Andere voordelen van CBG

CBG wordt gebruikt voor de behandeling van pijn, ontstekingen en neurodegeneratieve aandoeningen. Daarnaast stimuleert het ook de eetlust en voorkomt het zelfs de ontwikkeling van bepaalde tumoren. Naast het hebben van schimmelwerende en antidepressieve eigenschappen, heeft CBG ook ontspannende en anti-stress effecten.

Waar vindt u CBG-producten?

Ten eerste moet worden opgemerkt dat CBG in de meeste landen niet als illegaal wordt beschouwd, hoewel het niet gemakkelijk te vinden is. Het is inderdaad niet gemakkelijk verkrijgbaar in gezondheidsklinieken of op gewone plaatsen waar dergelijke producten worden verkocht. CBG-oliën zijn vrij nieuw, maar het is wel mogelijk om ze te kopen. In ieder geval wordt CBG steeds populairder over de hele wereld en daarom zal het binnenkort gemakkelijker zijn om olie van het CBG te verkrijgen. Samengevat is dit het belangrijkste om te weten over CBG, (cannabigerol).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *