Wat zijn de effecten van de GBC? (cannabigerol)


Wat zijn de effecten van de GBC? (cannabigerol)

Cannabis is een plant waarvan de wettelijke toelating voor gebruik van land tot land verschilt. Het is zeer begeerd in de geneeskunde en voorziet in de behoefte van het lichaam aan cannabinoïden door de creatie van fytocannabinoïden. Inderdaad, tijdens zijn groei synthetiseert het cannabigerolzuur om verschillende cannabinoïde stoffen zoals cannabigerol (CBG) te verkrijgen. In staat om de endocannabinoïde CB2 receptor te activeren, heeft CBG speciale effecten op het menselijk lichaam. Lees meer over deze effecten.

Neurobeschermende en pijnstillende effecten

Verschillende onderzoeken hebben het nut van cannabigerol bij de behandeling van neurodegeneratieve ziekten bewezen. Wetenschappelijke experimenten met muizen tonen de doeltreffendheid aan van de bestrijding van de verschillende vectoren die verantwoordelijk zijn voor de ziekte van Huntington. CBG beschermt het lichaam van de cavia’s door de verschillende genen die de ziekte veroorzaken aan te vallen. Het werkt in op de verschillende neuronen in de hersenen. Dit leidt tot het verdwijnen of ontbreken van bepaalde symptomen die specifiek zijn voor de pathologie. Cannabigerol is een belangrijk middel in de strijd tegen verschillende neurodegeneratieve ziekten. Studies, waaronder de laatste in 2008, hebben aangetoond dat het de nodige componenten heeft om de pijn te verminderen . Deze plant heeft een actie op alfa-2 adrenoceptoren. Het zou dus effectiever zijn dan de gebruikelijke behandelingsmiddelen, vooral voor de meest hardnekkige pijn. Sommige onderzoekers beweren dat het nog effectiever zou zijn dan THC om patiënten te ontlasten. Deze eigenschap vereist echter veel meer onderzoek voor de bevestiging.

Antikanker en antibacteriële effecten

Met behulp van tests op muizen concludeerden de onderzoekers dat de aanwezigheid van cannabigerol werkt tegen darmkanker. In feite vertraagt CBG de progressie van kankerverwekkende cellen in het lichaam of voorkomt deze zelfs. Het draagt bij aan dezelfvernietiging van deze ongewenste cellen. Deze effecten kunnen dan de levensduur van tumordragers verlengen. Deze studie van 2015 is een echt sprankje hoop voor de behandeling van verschillende vormen van kanker. Het gebruik van cannabigerol blijkt volgens onderzoek in 2015 zeer effectief te zijn. Gezien de zwakte van antibiotica tegen de meest resistente ziekteverwekkers zou CBG een optie zijn met een bevredigend rendement. Het zou bijzonder nuttig zijn in de strijd tegen huidinfecties.

Het CBG voor de bestrijding van inflaties en glaucoom

Inflatie van organen, vooral van de darm, is tegenwoordig terugkerend. Er worden verschillende onderzoeken uitgevoerd om patiënten te ontlasten van deze kwaal. Het onderzoek naar cannabigerol in 2013 laat bevredigende resultaten zien. CBG heeft het vermogen om positief te reageren op murine colitis . Het helpt het niveau van stikstofmonoxide in de darmen te verminderen. Deze behandeling wordt momenteel getest om de effectiviteit ervan te bevestigen. Het onderzoek naar de werking van cannabigerol op glaucoom begon in 1990. Ze richtten zich op experimenten met katten op de Universiteit van West Virginia. De onderzoekers vonden dat de toediening van CBG een daling van de intraoculaire druk bij cavia’s veroorzaakte. De schade aan de oogzenuw wordt verlicht. Dit komt door de werking op de CB2 receptoren die in grote aantallen in het oog aanwezig zijn. Wetenschappers zijn van mening dat CBG moet worden aangenomen om glaucoom te bestrijden.

CBG voor de behandeling van overactieve blaas

Het onvermogen om urine te bevatten of de frequente noodzaak om te plassen is zeer gênant.Blaasoveractiviteit als gevolg van een hersenaandoening, die bij veel mensen voorkomt, kan met cannabigerol worden verlicht. Er zijn veel studies gedaan, waaronder die van de Universiteit van Leicester. Zij hebben aangetoond dat deze verbinding het vermogen van patiënten om hun blaas onder controle te houden aanzienlijk kan vergroten.

Andere effecten van CBG

Afgezien van de verschillende effecten die hierboven zijn genoemd, kunt u met cannabigerol de behoeften van uw lichaam een beetje meer onder controle houden . Het helpt om effectiever te reageren op verstoringen door externe factoren.

  • De CBG om gebrek aan eetlust te bestrijden

Voor mensen die lijden aan ziekten, herstellend of in therapie zijn, kan gebrek aan eetlust snel optreden. Cannabigerol kan helpen om deze situatie te verlichten. Het helpt hun eetlust te stimuleren om hun gezondheidsproblemen te helpen oplossen.

  • Het CBG om depressie of angst te bestrijden

Om verschillende redenen worden sommige mensen angstig of depressief. Na verloop van tijd kan dit leiden tot nog ernstigere gezondheidsproblemen. Cannabigerol helpt het te beheren. In feite bestrijdt CBG deze aandoeningenzonder bijwerkingen, in tegenstelling tot THC dat eerder voor de behandeling werd gebruikt. Het verhoogt de productie van de neurotransmitter GABA, wat helpt bij het verminderen of voorkomen van stress. De CBG’s upgrading van deze stof minimaliseert de dreiging van het individu dat in een staat van depressie of angst terechtkomt. Uiteindelijk heeft cannabigerol verschillende positieve effecten op de menselijke gezondheid. Ze zijn nog niet allemaal geïdentificeerd, maar ze worden door middel van onderzoek geëvalueerd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *