Hoe consumeer je het CBG? (cannabigerol)


Hoe consumeer je het CBG? (cannabigerol)

Cannabigerol of CBG is een stof die is afgeleid van cannabis. In tegenstelling tot de plant zelf veroorzaakt CBG geen psychotrope effecten. Bovendien heeft het vele eigenschappen die het een zeer begeerd product in de farmacologie maken. Om te kunnen profiteren van de therapeutische voordelen zal het echter noodzakelijk zijn om te kiezen voor een van de consumptiewijzen.

Verbruiken als CBG-olie

Cannabigerol kan worden geconsumeerd in de vorm van olie. Inderdaad, uit de cannabisplant is het mogelijk om een essentiële olie te winnen die rijk is aan CBG. Bij verwerking volgens de wettelijke voorschriften bevat deze olie de toegestane dosis cannabigerol. De orale route is de eenvoudigste methode om CBG-olie te consumeren. Het is dus raadzaam om 3 of 4 druppels onder de tong te leggen en vervolgens enkele seconden te wachten voordat u het doorslikt. In tegenstelling tot de klassieke orale route, laat de sublinguale route de olie direct doordringen in het lichaam zonder de spijsverteringsroute te volgen. De olie is de meest commercieel beschikbare vorm van cannabigerol. Naast het feit dat het eenvoudig te gebruiken is, heeft het het voordeel dat het puur en licht is. CBG-olie kan ook worden toegevoegd aan een maaltijd of een te consumeren drankje. Met zijn transparante uiterlijk valt het niet op.

Verbruik in de vorm van snoepjes en CBG-kristallen

Snoep en kristallen zijn ook manieren om cannabigerol te consumeren. Ze hebben het voordeel dat ze voor iedereen geschikt zijn vanwege hun uiterlijk, maar vooral vanwege hun smaak. Voor snoep worden kleine doses CBG toegevoegd aan de ingrediënten die worden gebruikt bij de vervaardiging van lollies. Zo maakt de zoete smaak van de lolly’s het makkelijker om cannabigerol te consumeren. Deze methode heeft de voorkeur van mensen die allergisch zijn voor de smaak of geur van CBG. Wat de cannabigerolkristallen betreft, is het productieproces vergelijkbaar met dat van snoep. Tijdens het productieproces worden er kleine doses CBG aan toegevoegd om CBG-kristallen te vormen. Snoepjes en CBG-kristallen zijn over het algemeen discreet. Ze zien eruit als gewone snoepjes en wekken daarom geen argwaan. Ze zijn gearomatiseerd met fruitsmaak, hebben een natuurlijke smaak en zijn gemakkelijk te genieten. Er zijn ook CBG-tabletten die als snoepjes worden aangeboden en gemakkelijk te eten zijn.

Eten in capsules en pillen

Cannabigerol kan ook in pil- of capsulevorm worden verpakt voor consumptie. In dit geval wordt het gepresenteerd als capsules die verschillende doses CBG bevatten. Er zijn over het algemeen drie doseringen voor cannabigerolcapsules: 4% (6,4mg), 10% (16mg) en 20% (32mg). Elke capsule bevat CBG in combinatie met een terpeen om de assimilatie door het lichaam te vergemakkelijken. Het kan dan oraal worden ingenomen met water of een licht drankje. CBG-capsules vermijden de bijzondere smaak van de cannabisplant. Ook zijn ze gemakkelijk te transporteren, omdat ze in dozen zijn verpakt. CBG-capsules zijn vergelijkbaar met die welke in de apotheek worden verkocht. Ook zijn ze gemakkelijk te consumeren.

Gebruik van crèmes en zalven

Zalven en crèmes zijn de meest voorkomende vormen van CBG-consumptie. Met 1 tot 4% cannabigerol zijn ze multifunctioneel en effectief. Ze worden meestal gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen die met CBG kunnen worden genezen. De zalf of de crème wordt rechtstreeks op het te behandelen gebied aangebracht. De lippen, het gezicht en de gewrichten zijn de gebieden die het meest getroffen zijn door CBG-zalven. Wat de crème betreft, is het meer aangewezen voor huidproblemen zoals acne, psoriasis of eczeem. Het is niet zo zeldzaam om gels, balsems of mondspoelingen te vinden bij het CBG. Direct op de huid aangebracht, gaan zalven of crèmes van cannabigerol door de poriën naar het lichaam. Vanaf dat moment zullen ze in staat zijn om de gewenste effecten te produceren door middel van hun gebruik.

Verbruiken van CBG-infusies

Cannabigerol kan ook als infuus worden geconsumeerd. Dit is de voorkeursmethode voor liefhebbers van warme dranken. Om te worden toegediend, wordt CBG gepresenteerd in de vorm van kleine theezakjes. Deze bevatten gedroogde extracten van de cannabisplant. De bladeren zijn de delen van de hennep die vol met nuttige stoffen zitten. Behandeld en gedroogd, geven ze hun essentie sneller vrij door middel van infusies. Zo kunnen cannabis theezakjes in een kopje heet water worden geplaatst om de essences die zich in de plant bevinden bij contact met de warmte vrij te geven. CBG-infusies hebben niet alleen het voordeel dat ze dronken zijn. De vrijkomende stoom is ook gunstig voor het gebruik van cannabigerol. Als infuus geconsumeerd, dringt CBG sneller door in het lichaam, waar het effectief werkt. Thee- of kruidentheezakjes met CBG bevatten meestal andere kruiden die het effect van cannabigerol verhogen. Dit zijn meestal aromatische en medicinale planten. Kortom, er zijn verschillende manieren om CBG te consumeren. Het is aan u om te bepalen welke het beste bij u past.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *